بنگاه دانش اقتصاد *ابتهاج*

مقالات آموزشی اقتصادی صهیب عبیدی

بنگاه دانش اقتصاد *ابتهاج*

مقالات آموزشی اقتصادی صهیب عبیدی

چگونه به بحران پایان دهیم؟

در این مقاله سایت آفتاب تحلیل مجله اکونومیست از راهکارهای پایان دادن به بحران مالی را بخوانید...

بحران مالی جهانی و سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس

بحران مالی پس از عبور از بازارهای مالی، به بخش واقعی اقتصاد سرایت کرده است و با تحت الشعاع قرار دادن اشتغال و تقاضا در کشورهای درگیر بحران، بروز رکود همراه با بیکاری گسترده، رشد منفی درآمد و کاهش تقاضا را در اقتصاد جهانی را به دنبال داشته است. پیش بینی می شود پیامدهای بحران از طریق تاثیرگذاری بر فضای کسب و کار، محدود کردن منابع مالی در اختیار، به بازار سرمایه و به طور مشخص به بورس اوراق بهادار تهران کشیده شود و با متضرر کردن سهامداران، بر توسعه بازار سرمایه و اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴، سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس و همچنین جذابیت بازار سرمایه اثر بگذارد.


ادامه در سایت افتاب

نکاتی پیرامون بحران‌ مالی جهان

بحران مالی کنونی حاصل رونق عظیم در بخش مسکن و بالطبع آن ساخت‌و‌سازهای بیشماری است که در ابتدای قرن کنونی صورت گرفته است.


ادامه در سایت آفتاب

شرح برنامه مشوق اقتصادی باراک اوباما

متنی که پیش روی شماست، برنامه اعلام شده اوباما، به عنوان مجری برای نجات اقتصاد آمریکا است. این طرح به عنوان سومین مرحله از مراحل بسته اقتصادی نجات اوباما برای اقتصاد ارائه شده است.


ادامه در سایت آفتاب

تلاش آرام غرب برای براندازی نرم

امروزه جهان غرب بویژه آمریکا، قدرت جدیدی با عنوان «قدرت نرم» را فرا روی ۲ قدرت‌پیشین (قدرت سخت و قدرت اقتصادی) خود قرار داده است که به‌کارگیری این قدرت با کمترین هزینه، اهداف استراتژیک و مهمی‌ را تعقیب می‌کند.


ادامه در سایت آفتاب

چین و بحران مالی جهان

در ۲۰سال اخیر، همگام با شکل گیری جوامع اقتصادی جدید، اقتصادجهان به سمت چندقطبی شدن حرکت کرده، اما نظام مالی کنونی این تحولات را درنظر نگرفته است. بروز بحران مالی جهانی ناشی از بحران وام های بانکی آمریکا بسیاری از نقایص جدی نظام مالی بین المللی کنونی را آشکار کرد.


ادامه در سایت آفتاب

نفوذ درقلب دیگران بدون جراحی!

جام جم  آنلاین-دیدن، شنیدن و گفتن 3 وسیله مهم برای برقراری ارتباط با اطرافیان است. در نگاه اول همه چیز بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر می‌رسد، اما شاید تعجب کنید اگر بدانید ده‌ها و احیانا صدها کتاب در زمینه ی چگونگی به‌کارگیری این حواس برای ایجاد ارتباطی موثر نوشته شده است.

مدیریت احساسات خود را به دست گیرید

«اگر می‌خواهید شاد باشید، شادمانه رفتار کنید».

احساسات هر فرد قبل از هر چیز روی خود او تاثیر خواهد گذاشت. شما می‌توانید از این خاصیت به نفع خود بهره ببرید. اگر احساسات منفی شما را اذیت می‌کنند، با مدیریت و کنترل آنها می‌توانید از شر آنها رهایی پیدا کنید. وضعیت بدن خود را تغییر دهید (اگر حرکت می‌کنید، بنشینید و بلند شوید)‌ و مطابق با احساسی که دوست دارید رفتار کنید. اگر با اطرافیان خود با روحیه‌ای شاد و مثبت برخورد کنید، تاثیر بهتری روی آنها خواهید داشت.

کمی از منطق فاصله بگیرید

«در برخورد با مردم به خاطر داشته باشید آنها بیش از آن که منطقی باشند، احساساتی‌اند».

این یک نکته کلیدی است. منطق بسیار خوب است، اما در برخوردها و در زندگی روزمره، ما موجوداتی احساساتی هستیم. ما احساسات خود را به اطرافیان خود انتقال می‌دهیم و متقابلا احساسات آنها را دریافت می‌کنیم. این یکی از دلایلی است که گفته می‌شود در ارتباط با مردم زبان بدن (حالت‌های چهره و وضعیت بدن) و تن صدا بیش از 93 درصد کار را انجام می‌دهد.

معانی عمیقی در زیر کلماتی که به کار می‌بریم نهفته‌اند ،اما زبان، بدن و تن صدا، احساسات و افکار واقعی ما را آشکار می‌سازند. به این دلیل است که توانایی تغییر و کنترل احساسات و داشتن روحیه‌ای مثبت در حین برقراری ارتباط اهمیت پیدا می‌کند. روحیه و احساسات شما تاثیر بسزایی بر نحوه گفتار و حالت‌های چهره و در نهایت بر روابط شما با اطرافیان دارد.

 

بهتر است از سه چیز اجتناب کنید

«هر نادانی می‌تواند انتقاد، محکوم و عیبجویی کند، اما صبور و بخشنده بودن نشانه شخصیت و خویشتنداری شماست».

ممکن است نتوان براحتی از هر سه این موارد اجتناب کرد. اغلب برخوردها یا حتی ارتباطات ما از طریق این سه مورد منفی ایجاد شده و ادامه می‌یابد. انتقاد، عیبجویی و محکوم کردن نوعی لذت غیرعادی ایجاد می‌کند. با این کارها ممکن است احساس کنید اهمیت بیشتری دارید، اما در نهایت این سه مورد  ،رفتاری منفی هستند که روابط شما را محدود می‌سازند.

یادآوری نکات منفی و اغراق در آن روحیه، انگیزه و سلامت روانی شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، و این می‌تواند شما را در دام یک چرخه ی منفی از عیبجویی و انتقاد مداوم گرفتار سازد و در نتیجه همیشه به دنبال یافتن یک مقصر باشید.  با چنین روحیه‌ای اشاعه‌دهنده و دریافت‌کننده ی احساسات منفی نیز خواهید بود، اما مردم به طور کلی به دنبال احساسات خوب هستند، بنابراین چنین رفتاری می‌تواند موانعی جدی در روابط شما با اطرافیان ایجاد کند.

 

چه چیز اهمیت دارد؟

«راه اصلی برای تسخیر قلب انسان این است که با او درباره چیزهایی که بیشترین اهمیت را برایش دارند، صحبت کنید».

یک پند بسیار مفید و عالی: زیاد درباره خود و زندگیتان صحبت نکنید. به جای این کار ، به صحبت‌های بقیه گوش دهید، اما اگر آنها حرف‌های نامربوط می‌زنند، اگر متقابلا به حرف‌های شما گوش نمی‌دهند و علاقه‌ای به داستان زندگی شما ندارند، می‌توانید محیط را ترک کنید. چیزهایی که مردم اغلب به آنها اهمیت می‌دهند، عبارتند از عقاید، کودکان، یک سرگرمی مخصوص، شغل و...

 

به اطرافیان خود بیشتر توجه کنید

«اگر مردم را دوست داشته باشید، در مدت 2ماه خیلی بیشتر از آن دوست پیدا خواهید کرد، تا این که 2 سال سعی کنید دیگران را نسبت به خود علاقه‌مند سازید».

بسیاری از مردم روش دوم را به کار می‌گیرند ، یعنی تلاش می‌کنند دیگران آنها را دوست داشته باشند، اما این راه چندان موثر نیست. این روش به این دلیل جذاب است که باعث رضایت دائمی از من، من و من می‌شود، اما دوست داشتن دیگران، شاید به این دلیل که قانون رابطه ی متقابل در مردم قوی است، تاثیر بیشتری دارد. مردم همان گونه با شما رفتار می‌کنند که شما با آنها رفتار می‌کنید. آنها را دوست داشته باشید ، آنها شما را دوست خواهند داشت.

مایلم در اینجا این نکته را نیز اضافه کنم که موضوع مهم در این زمینه این است که صمیمانه و صادقانه به سایرین عشق بورزید. علاقه خالصانه شما از طریق زبان بدن و تن صدای شما انتقال می‌یابد.

 

 

سکان زندگی را به دست گیرید

«به جای این که نگران باشید مردم درباره شما چه می‌گویند، چرا سعی نمی‌کنید کاری انجام دهید که تحسین آنها را برانگیزد.»

اهمیت دادن بیش از اندازه به آنچه مردم می‌گویند، یک غول خیالی از آنها در ذهن شما می‌سازد. برای مثال ممکن است فکر کنید هر کاری را انجام دهید مردم شما را محکوم خواهند کرد. ممکن است این طور باشد، اما مردم اغلب درگیر گرفتاری‌های زندگی خود هستند و چندان به کارهای شما اهمیت نمی‌دهند. اگرچه ممکن است این وضعیت ناامیدکننده باشد، اما از طرف دیگر باعث راحتی خیال خواهد شد و به شما کمک خواهد کرد موانع داخلی را که شما را از انجام کارهایتان باز می‌دارد کنار بزنید.

همان طور که کم‌کم یا در یک حرکت ناگهانی این موانع را کنار می‌گذارید، بیشتر به خود اهمیت خواهید داد، اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهید کرد و شانس بیشتری برای موفقیت خواهید داشت، در نتیجه احساسات مثبت بیشتری در وجود شما ایجاد شده و احساسات منفی برطرف خواهدشد. در این صورت در ایجاد رابطه با اطرافیان موفق‌تر عمل می‌کنید و مهارت‌های اجتماعی شما ارتقا پیدا خواهد کرد.

 

چه نفعی به حال من دارد؟

«تنها یک راه وجود دارد که هر چیزی را می‌خواهیم به دست آوریم و آن این که سایرین را به آنچه می‌خواهیم علاقه‌مند سازیم.»

اگر می‌خواهید کسی کاری برای شما انجام دهد، ببینید آیا او به انگیزه شما برای انجام آن کار اهمیت می‌دهد؟ شاید او اصلا علاقه‌ای به آنچه که شما می‌خواهید نداشته باشد.  او می‌خواهد بداند این کار چه نفعی برایش دارد. پس برای این که به خواسته خود برسید، مزایای انجام آن کار را توضیح دهید.

سعی کنید این کار را صادقانه و با نگرشی مثبت انجام دهید. اگر دلیل شما برای این کار موجه نباشد یا به صورتی قاطعانه و با اعتماد به نفس بیان نشود، ممکن است طرف شما را متقاعد نسازد و بنابراین هر دوی شما از مزایای انجام آن کار محروم شوید.

 

چگونه در یک بحث پیروز شویم‌

«بهترین راه برای پیروز شدن در یک بحث و جدل این است که از آن اجتناب کنید.»

درگیر شدن 2 نفر در یک بحث و این که هردو بخواهند از مواضع خود جداگانه دفاع کنند، رابطه آنها را دچار مشکل خواهد کرد. تنها نتیجه‌ای که از یک مشاجره عاید خواهد شد، این است که تا مدت‌ها پس از آن هر دوی شما احساسی منفی نسبت به یکدیگر خواهید داشت و هر دوی شما در این دید منفی نسبت به یکدیگر غرق خواهید شد. خودداری از بحث‌ها و مشاجرات غیر ضروری مهمترین پیروزی خواهد بود.

 

سخنان شما بیش از آنچه فکر کنید، اهمیت دارند

«تنها و تنها 4 راه برای برقراری ارتباط با دنیا وجود دارد. ما از طریق این 4‌وسیله ارتباطی ارزیابی و طبقه‌بندی می‌شویم: چه‌کار می‌کنیم، چگونه نگاه می‌کنیم، چه می‌گوییم و چگونه می‌گوییم.»

با وجود اهمیتی که هر کدام از این 4 مورد دارند، اما بیشتر روی سومین آنها  یعنی این که چه می‌گوییم - تاکید می‌شود.

اغلب مردم در اولین ملاقات خود با سایرین به شکلی ناخودآگاه آنها را ارزیابی می‌کنند. ذهن به این ترتیب مردم و چهره‌ها را سازماندهی می‌کند. بنابراین درباره نحوه نگاه خود و این که اولین احساسی که ایجاد می‌کنید چگونه خواهد بود فکر کنید. درباره زبان بدن و این که جملات را چگونه بیان می‌کنید بیندیشید.

درباره این که چه احساسی دارید فکر کنید ، به این دلیل که احساس شما بر دنیای اطرافتان تاثیر می‌گذارد و دنیا نیز تاثیر متقابلی بر شما دارد

آموزش فارکس


سلام دوستان عزیز.
امروز با یک کتابی از حشمت سلیمانی در مورد آموزش بازاریابی برایتان گذاشته ام. از لینک ذیل آنرا داونلود نمائید.
آموزش فارکس

موفق و پیروز باشید...

نگاهی بر اقتصاد مختلط

در این مقاله سعی میگرد تا مفهوم وتعریف دقیق این واژه  از نگاه  تئوری  اقتصاد ی  ارایه واشکال موجود این نوع اقتصاد در نظام های اقتصادی معاصر ( در مدل چند کشور) به بررسی گرفته شود وتا تصور نسبتآ دقیق از آن حاصل گردد.

طوریکه میدانیم  موضوعاتی مانند نظام های اقتصادی، اقتصاد مختلط، مدل های اقتصادی و...............،  پدیده های اقتصادی- اجتماعی وتاریخی اند که درمسیر تکامل تاریخ بشری شکل گرفته اند.

 کارل مارکس مراحل تاریخ بشری را بر اساس تغیر شیوه تولید ( وحدت نیرو های مولده ومناسبات تولیدی) وفرماسیون ها مرحله بندی نمود. وپنج شیوه تولید را کمون اولیه، برده داری ، فیودالیسم، کپیتالیسم وسوسیالیسم(کمونیسم) مشخص ساخته است .


ادامه مطلب ...

ثروتمند ترین افراد جهان در سال 2008

در تازه ترین رده بندی مجله فوربس سال 2008 ثروتمند ترین فرد جهان وارن بافت آمریکایی میباشد و مانند سالهای پیش بیل گیتس دیگر ثروتمند ترین فرد در جهان نمیباشد و در این رده بندی در رتبه سوم میباشد.در این رده بندی کارلوس اسلیم حلو مکزیکی نیز در جایگاه دوم میباشد و پس از آن بیل گیتس در جایگاه سوم میباشد.رتبه چهارم نیز متعلق به لاکشی میتال هندی و رتبه پنجم متعلق به موکشی آمبانی هندی میباشد.
در زیر میتوانید لیست 25 نفر از ثروتمند ترین افراد جهان را ببیند.

رتبه
نام
ملیت
سن
ثروت
محل زندگی
1
وارن بافت
آمریکا
77
62.0
آمریکا
2
کارلوس اسلیم حلو و خانواده
مکزیک
68
60.0
مکزیک
3
بیل گیتس
آمریکا
52
58.0
آمریکا
4
لاکشمی میتال
هند
57
45.0
بریتانیا
5
موکش آمبانی
هند
50
43.0
هند
6
آنیل آمبانی
هند
48
42.0
هند
7
اینگوار کامپراد و خانواده
سوئد
81
31.0
سویس
8
کی پی سینگ
هند
76
30.0
هند
9
آلگ دریپاسکا
روسیه
40
28.0
روسیه
10
کارل البرت
آلمان
88
27.0
آلمان
11
لی کا شینگ
هنگ کنگ
79
26.5
هنگ کنگ
12
شلدون آدلسون
آمریکا
74
26.0
آمریکا
13
برنارد آرنالت
فرانسه
59
25.5
فرانسه
14
لاورنس الیسون
آمریکا
63
25.0
آمریکا
15
رومن ابراموویچ
روسیه
41
23.5
روسیه
16
تئو آلبرت
آلمان
85
23.0
آلمان
17
لیلین بتنکورت
فرانسه
85
22.9
فرانسه
18
آلکسی مارداشو
روسیه
42
21.2
روسیه
19
ولید بن طلال
عربستان
51
21.0
عربستان
20
میخاییل فرایدمن
روسیه
43
20.8
روسیه
21
ویلادیمیر لیسین
روسیه
51
20.3
روسیه
22
آمانیکو اورتگو
اسپانیا
72
20.2
اسپانیا
23
ریموند،توماس و والتر کوک
هنگ کنگ
NA
19.9
هنگ کنگ
24
میخاییل پروخورو
روسیه
42
19.5
روسیه
25
ویلادیر پوتین
روسیه
47
19.3
روسیه

وارن بافت کیست؟
وارن ادوارد بافِت (
Warren Buffett)٬ که اغلب با لقب باهوش اوماها یا دانشمند اوماها نامیده می‌شود،یک آمریکایی سرمایه گذار، تاجر و یک انسان خیرخواه و بشردوست می‌باشد.
او مدیر عامل و بیشترین سهام‌دار شرکت برکشایر هاتاوی می‌باشد.
در ماه ژوئن سال ۲۰۰۶ ٬ او ۸۳٪ از دارایی خود را به بنیاد بیل و ملیندا گیتس اهدا کرد. حجم دلاری اهدایی او ۳۰ میلیارد دلار است. اهدای دارایی در این سطح در تاریخ آمریکا بی‌نظیر بوده‌است. در آن زمان اعلام‌شد که این سطح کمک کافی است تا اندازه این بنیاد را به بیش از دو برابر افزایش داد.

وارن بافت::Warren Buffett

با وجود داشتن ثروت زیاد، او به داشتن زندگی و رفتار فروتنانه مشهور است. او کماکان در خانه خود در مرکز داندی در همسایگی اوماها، نبراسکا که در سال ۱۹۸۵ میلادی به ارزش ۳۱٬۵۰۰ دلار خریداری کرده‌است زندگی می‌کند. البته اوخانه‌ای گران‌تر در لاگونا بیچ، در ایالت کالیفرنیا دارد که در سال ۲۰۰۴ خریداری کرده‌است. ارزش خانه او در اوماها در سال ۲۰۰۸ میلادی ۷۰۰٬۰۰۰ دلار برآورد شده‌است.
درآمد سالیانه او در سال ۲۰۰۶ میلادی حدود ۱۰۰٬۰۰۰ دلار بوده‌است که در مقایسه با استاندارد درآمد یک شخص با شغل مشابه (مدیر عامل) ناچیز است. در سال ۲۰۰۷ میلادی بافت در بین ۱۰۰ مرد برتر تاثیر‌گذار در دنیا توسط مجله تایم آورده‌شد.

کارلوس اسلیم
در ۲۸ ژانویه سال ۱۹۴۰ میلادی در مکزیکو سیتی به دنیا‌آمد. او یک تاجر مکزیکی می‌باشد و بر اساس مجله فورچون و وال استریت ژورنال در اگوست سال ۲۰۰۷ میلادی به‌عنوان ثروتمند‌ترین مرد جهان شناخته شده‌است. اسلیم نقش عمده‌ای در صنایع ارتباطی در مکزیک و آمریکای لاتین دارد. او شرکتهای Teléfonos de México ٬ Telcel و América Móvil را اداره می کند.
پدر او خولیان اسلیم حداد در سال ۱۹۰۲ در حالی که ۱۴ سال داشت جهت در امان ماندن از ارتش امپراتوری عثمانی از روستای جزین در جنوب لبنان به مکزیک مهاجرت کرد. خولیان در سال ۱۹۱۱ میلادی، یک مغازه خشکبار فروشی در مکزیکوسیتی به نام La Estrella del Oriente (لا اِستارلا دِ اُرینته) به معنی “ستاره شرق” گشود و خانه ای را در جنوب این شهر خریداری کرد. وی که در زمان خود تاجر برجسته‌ای بود در آگوست ۱۹۲۶ با لیندا اِلو دختر تاجر لبنانی موفق دیگری ازدواج کرد. این زوج صاحب شش فرزند شدند که پنجمین آن‌ها کارلوس نام گرفت.
اسلیم نام خانوادگی پدر کارلوس ، خولیان می‌باشد که قبل از آمدن به مکزیک یوسف سلیم حداد نامیده می‌شده‌است. بعد از ورود به مکزیک او نام کوچک خود را به خولیان و نام خانوادگی خود را به اسلیم تغییر داد. او بطور رسمی خولیان اسلیم حداد نامیده شد. اِلو که همان “حَلو” در زبان عربی به معنای “شیرین” است که به تلفظ اسپانیایی درآمده‌است، نام خانوادگی مادر او بود. این نام براساس قوانین نام‌گذاری زبان اسپانیایی گذاشته شده‌است.

کارلوس اسلیم حلو::Carlos Slim Helú

در روز هشتم ماه آگوست سال ۲۰۰۷ ، مجله فورچون گزارش داد که کارلوس اسلیم بیل گیتس ، ثروتمندترین مرد جهان را پشت سر گذاشت. تخمین مجله فورچون از دارایی‌های آقای اسلیم در پایان ماه جولای در حدود ۵۹ میلیارد دلار بوده‌است. دارایی‌های بنیانگذار مایکروسافت ، بیل گیتس ، در حدود ۵۸ میلیارد دلار توسط همین مجله تخمین زده شده‌است.
در روز چهارم ماه آگوست سال ۲۰۰۷ ، وال استریت ژورنال در مقاله‌ای پیرامون اسلیم نوشت : درحالیکه ارزش سهام او در بازار بورس شرکتها هر لحظه امکان سقوط دارد ، درحال حاضر او از بیل گیتس ثروتمندتر است.